Compania deținută de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a atins oficial borna de 1 miliard de utilizatori zilnic, acest lucru întâmplându-se la doar 1 an după ce WhatsApp confirma această cifră lunar. Evoluția este una încântătoare, iar Mark trebuie felicitat de toată lumea pentru această reușită.

Un număr de 55 de miliarde de mesaje sunt trimise zilnic prin WhatsApp, 4,5 dintre acestea fiind fotografii, iar 1 miliard însemnând conținut video.

Creșterea WhatsApp a fost o veste excelentă pentru Mark Zuckerberg, acesta anunțând că în viitorul apropiat compania sa se va concentra pe monetizarea aplicației și pe găsirea unei soluții care să fie pe placul utilizatorilor.

Statistici utilizatori WhatsApp
Sursă foto: blog.whatsapp.com

Cel mai probabil advertiserii vor putea crea campanii de publicitate pentru WhatsApp direct din Facebook Ads Manager, exact ca și în cazul Instagram.

Zuckerberg speră astfel ca Facebook să devină și mai profitabil decât este în prezent, compania înregistrând o creștere de 44,6% a veniturilor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Mai concret, 9,32 miliarde de dolari în 2017 și 6,43 miliarde de dolari în 2016. Cifrele sunt la fel de bune și în ceea ce privește profitul net, acesta ajungând la 3,89 miliarde de dolari de la 2,28 miliarde de dolari; creștere de 70,6%.

De îndată ce va începe monetizarea WhatsApp și se va accentua și cea a aplicației Messenger, Facebook va sări cu siguranță de 10 miliarde de dolari. Asta înseamnă că Zuckerberg va investi și mai mult în noile sale proiecte, precum Aquila sau Live from Spaces.


Citește și alte articole despre internet & tehnologie
○ Google vrea tot. Acum, chiar și piața locurilor de muncă
○ Atunci, acum: iPhone, zece ani de la lansarea oficială