În luna martie a anului 1989, programatorul britanic Tim Berners-Lee a venit cu prima propunere către Centrul European de Cercetări Nucleare, pentru fondarea World Wide Web, în principal pentru a stopa probleme de comunicare dintre cercetători.

Propunerea sa avea să fie acceptată, astfel că în anul 1989 apare World Wide Web, folosirea sa fiind posibilă însă abia din anul 1991.

Mai exact, 6 august 1991 este consemnată ca fiind data la care britanicul a făcut publice schiţele sale, ce au condus la optimizarea standardelor www.

La câţiva ani distanţă, studiile efectuate de acesta l-au adus în funcţia de director și co-fondator al consorțiul World Wide Web, o organizaţie pe care o conduce și în prezent și care numără peste 400 de organizaţii afiliate.

Principiul de funcţionare al World Wide Web este bazat pe utilizarea concomitentă a trei standarde, HTTP, HTML și URI, protocoale ce aveau același creator, Tim Berners-Lee.

Ceva mai târziu se definesc CSS (Cascading Style Sheets), Java Script și HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), aportul consorţiunui World Wide Web fiind vizibil doar în cazul CSS.

Tim Berners-Lee, ajuns la 62 de ani, este una dintre personalităţile marcante ale secolului 20, beneficiile creaţiei sale fiind unele imense.

Se vorbea în 2016 despre necesitatea acordării premiului “Nobel pentru informatică” britanicului, însă până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat, fiind destul de improbabil să se întâmple în următorii ani.


Citește și alte articole despre internet & tehnologie
○ Ce înseamnă PIN (Private Influencer Network), una dintre cele mai bune tehnici de link building