Cu toate ca a fost numit pe banca celor de la Real Madrid la insistentele presei si a fost vazut drept o varianta temporara pana la gasirea unui nume sonor, Zinedine Zidane a dovedit aseara ca este unul dintre cei mai importanti antrenori din Europa.

Francezul a incununat titlul obtinut in Spania cu ravnitul trofeu UEFA Champions League, dupa ce elevii sai au obtinut un categoric 4-1 in finala de la Cardiff cu Juventus Torino.

Zinedine Zidane sarbatorind cucerirea trofeului UEFA Champions League
Zinedine Zidane sarbatorind cucerirea trofeului UEFA Champions League.

Prima repriza nu ar fi dat de inteles ca Realul poate inscrie de 4 ori, dar Zidane era convins de asta. Jucatorii Realului au tinut sa mentioneze ca “mister” a avut un dicurs perfect la pauza si ca i-a facut sa iasa mult mai montati de la cabine.

Echipa din capitala Spaniei a aratat perfect in cea de-a doua parte, dinastia la care viseaza Florentino Perez de ani buni prinzand contur cu Ronaldo si Zizou in prim plan.

Portughezul s-a dovedit a fi din nou decisiv pentru Real, reusind sa inscrie de 2 ori. Chiar daca debutul acestui sezon a parut mai slab pentru lusitan, CR7 a explodat exact atunci cand echipa avea mai mare nevoie.

Cristiano Ronaldo a facut istorie pentru Real Madrid, reusind sa inscrie golul cu numarul 500 in UCL.
Cristiano Ronaldo a facut istorie pentru Real Madrid, reusind sa inscrie golul cu numarul 500 in UCL.

Campionii sunt campioni pana la final, Gianluigi Buffon fiind un gentleman in ciuda faptului ca a ratat din nou trofeul visat. Legenda Italiei a recunoscut ca Realul a meritat victoria si ca si-a demonstrat clasa si atitudinea necesara pentru un astfel de joc.

Gigi ramane cu un gust amar, mai ales ca a primit in finala atatea goluri cate a incasat in intregul sezon de UEFA Champions League.

Si daca mai avea cineva nelamuriri in privinta plusului adus de Zidane pe banca echipei de suflet, Buffon a facut lumina cu doar 2 cuvinte: clasa si atitudine.

→ Vrei sa primesti articole despre fotbal direct pe e-mail? Aboneaza-te la newsletter!

Sursa foto


Citeste si alte articole despre fotbal
○ Analogia fotbalului autohton
○ De ce pariurile sportive nu iti aduc profit pe termen lung