Din anul 1983, ziua de 25 mai este dedicata copiilor disparuti, existand actiuni ample la nivel international, cu scopul de a sensibiliza opinia publica cu privire la problematica copiilor declarati disparuti in intreaga lume.

La data de 25 mai, 22 tari, printre care si Romania, comemoreaza “Ziua Internationala a copiiilor disparuti”.

Este data la care a luat nastere “Centrul International pentru copii disparuti sau exploatati sexual”, aparitia acestei organizatii diminuand semnificativ numarul cazurilor de rapire sau de exploatare sexuala a minorilor.

Nu sunt deloc putine cazurile in care neglijenta parintilor, ori inconstienta acestora duce la disparitia copiilor, in acest sens existand in prezent un numar de 12.400 cereri formulate in Europa, pe cazuri de rapire.

In total, numarul disparitiilor este cu mult mai mare.

La fiecare doua minute un copil este declarat pierdut, insa mai bine de 95% dintre acestia se intorc acasa.

Statisticile sunt mult mai drastice in alte continente.

Spre exemplu, in America sunt 800.000 cazuri de disparitii ale copiilor de la domiciliu, an de an.

In acest context, in conditiile in care peste doar sapte zile sarbatorim “Ziua Copilului”, astazi “Ziua Copiiilor disparuti”, iar in urma cu doar sase zile ziua “Organizatiei Salvati Copiii” (toate acestea cu scopul protejarii integritatii fizice sau psihice a copilului), care sa fie legatura celor trei evenimente cu atacul terorist de la Manchester?


Citeste si alte articole din categoria “Atunci, acum”
○ Prima Scoala Veterinara de pe teritoriul Romaniei – 15 mai 1861