Încă din anul 1925, odată cu intensificarea activităților de vânare a animalelor aflate pe cale de dispariție, scriitorul german Heinrich Zimmermann organizează Ziua Animalelor, inițial la data de 24 martie, şi doar în Germania.

În anul 1931, Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor a cerut introducerea unei zile în care animalele să fie sărbătorite.

Data de 4 octombrie a fost aleasă de către cei prezenți la convenția din Florența, aceasta fiind şi data la care este sărbătorit Francis of Assisi, patronul spiritual al animalelor.

Ziua Animalelor.

Ziua Mondială a Animalelor a contribuit deja într-o mare măsură la creşterea standardelor de bunăstare a animalelor.

Cu ocazia zilei de 4 octombrie, organizații mondiale de protecție a animalelor de pe întreg globul îşi manifestă dragostea față de necuvântătoare şi transmit acest sentiment şi către populație, prin diverse activități, desfăşurate peste tot pe glob.

Oamenii trebuie să învețe să iubească şi să respecte animalele, fără de care viața umană nu ar fi la fel. Indiferent de vârstă, de religie, de sex ori de clasa socială, fiecare dintre noi poate ajuta.

Fie că îi oferim unui câine găsit pe stradă un cămin, ori mâncare, ajutorul poate fi interpretat oricum. Şi noi putem ajuta, indiferent cum alegem să o facem!


Citește și alte articole despre animale
○ Border Collie: de ce să alegem această rasă canină?
○ Terapia asistată de animale