Ziua Internationala a Muzeelor, un eveniment unic, sarbatorit in fiecare an la data de 18 mai. La sfarsitul acestei saptamani se desfasoara diverse activitati culturale, in interiorul muzeelor din intreaga lume.

Noaptea Muzeelor, unul dintre cele mai populare evenimente culturale desfasurate in intreaga Europa, eveniment ce succede Ziua Internationala a Muzeelor, in acest an va avea loc la data de 20 mai.

Manifestarile ce au loc sunt foarte captivante, de la expozitii, proiectii de film si coregrafie pana la concerte de muzica clasica ori jazz.

E vorba de activitati unice, astfel ca timpul petrecut intr-un muzeu, ori intr-o casa memoriala sigur nu se vor dovedi pierdere de timp, ci dimpotriva.

Unde sa adaug faptul ca vizitele sunt gratuite si ca nu se percep taxe la intrare?

In Romania, in acest an manifestarile prilejuite de Ziua Internationala a Muzeelor vor incepe in jurul orelor 10:00, 18 mai, si se vor incheia la finele saptamanii.

Intr-o comparatie cu anul 2015, spre exemplu, in acest an vorbim de 145 de muzee si 55 organizatii partenere ce si-au anuntat participarea la acest eveniment, un numar triplu fata de numarul muzeelor participante in urma cu doi ani.

“Cultura nu inseamna sa citesti mult, nici sa stii multe; inseamna sa cunosti mult.” Fernando Pessoa


Citeste si alte articole din categoria “Atunci, acum”
○ Prima ceremonie de decernare a premiilor Oscar – 16 mai 1929