În urma rezoluției 58/4 a Adunării Generale a ONU din anul 2006, anual, la data de 9 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională împotriva Corupției. Acest grav flagel, reprezintă, împreună cu traficul de droguri, terorismul şi crima organizată, principalele piedici puse autorităților statale în încercarea acestora de a stabili liniștea şi echilibrul mondial. Aceste forme de criminalitate au condus la numeroase pierderi omeneşti, astfel ca este foarte importantă combaterea infracțiunilor de orice fel, cu ajutorul instituțiilor specializate.

Tema din acest an a evenimentului este “Uniți împotriva corupției pentru dezvoltare, pace și securitate” iar evenimentul se va concentra asupra “corupției, ca unul dintre cele mai mari impedimente în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă”, după cum chiar Organizația Națiunilor Unite relatează. Secretarul General al ONU, António Guterres a declarat că e nevoie de implicarea instituțiilor puternice din fiecare stat membru, în mod transparent, pentru a putea fi realizată Agenda pe următorii 13 ani.

Încă de la începutul acestei săptămâni, Direcția Generală Anticorupție România a desfăşurat o serie de evenimente menite să amintească oamenilor despre ziua de 9 decembrie. În parteneriat cu Asociația Pro Democrația, Inspectoratul Școlar al Municipiul București, Primăria Municipiului București și Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București (PROEDUS), DGA România a organizat concursul “Anticorupție prin artă”. Poze de la eveniment pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a Direcției Generale Anticorupție.

Sursă imagine principală: radioconstanta.ro


Citește și alte articole din categoria “2 minute”
○ Ziua Internațională a Aviației Civile