Sărbătorită în premieră în anul 2000, Ziua Mondială a Inimii a ajuns la a 17-a aniversare. Evenimentul organizat la nivel internațional de către World Heart Organization, o organizație non-profit cu sediul în Elveția, este susținut în România de către Fundația Română a Inimii (FRI) şi de Societatea Română de Cardiologie (SRC).

Obiectivul evenimentului este acela de a creşte gradul de conştientizare al populației asupra factorilor de risc ce pot conduce la apariția afecțiunilor cardiovasculare.

În acest fel, oamenii pot fi convinşi să adopte un stil de viață ceva mai sănătos. Se pune accent în special pe eradicarea consumului de alcool şi al consumului de tutun, principalii factori de risc în dezvoltarea unei afecțiuni cardiovasculare.

De asemenea, se încearcă educarea populației pentru a pune un accent mai mare pe activitățile fizice, în acest scop existând chiar reclame comerciale difuzate zilnic la televizor.

În ciuda apariției acestui eveniment, în ultimii ani statisticile nu sunt deloc încurajatoare. Afecțiunile cardiovasculare continuă să reprezinte principala cauză a deceselor, la nivel mondial fiind înregistrate, în anul 2016, 17,3 milioane de decese, ceea ce reprezintă aproape o treime din totalul deceselor de pe glob.

Specialiştii estimează o creştere semnificativă a numărului de decese în următorii ani, în cazul în care nu vor fi adoptate măsuri imediate.


Citește și alte articole asemănătoare
○ Ziua Internațională a Carității: sărăcia lor e mai presus de nevoile noastre!