Instituita in mod oficial in anul 1972, Ziua Mondiala a Mediului este sarbatorita in fiecare an la data de 5 iunie, in toate statele membre ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Cu aceasta ocazie, au loc actiuni comune, cu scopul de a atrage atentia asupra necesitatii protejarii mediului inconjurator. Astfel de actiuni se desfasoara in majoritatea oraselor importante de pe intreg globul, si nu numai.

Autoritatile si Agentiile pentru Protectia Mediului din Romania organizeaza astazi manifestari publice, cu suportul celor care militeaza pentru protectia mediului, in special a profesorilor si elevilor scolilor si facultatilor de ecologie.

Plantarea unei flori

De asemenea, organizatiile de mediu din Romania au inceput inca de ieri actiunile de educare a populatiei.

Este important ca fiecare dintre noi sa constientizam ca suntem datori sa protejam mediul, acest sistem complex oferindu-ne oxigenul, fara de care nu am exista. Orice actiune marunta poate ajuta comunitatea, iar educarea comunitatii se poate face doar prin exemple pozitive, venite din comunitate.

Tema din anul acesta este “Conexiunea oamenilor cu natura”, iar ONU invita oamenii in natura, indiferent ce intelege fiecare dintre noi prin asta.

De la excursii in parcurile nationale preferate, pana la timp petrecut in propria curte, orice minut petrecut in natura poate aduce beneficii importante atat mediului, cat si omului.

Gazda din acest an a festivitatilor este Canada, cea care a ales si tema evenimentului.

Conectarea cu natura poate avea diverse intelesuri si se poate face in diverse forme. Nu consta doar in protejarea naturii, ci mai degraba in cunoasterea acesteia.

Ce ar fi ca maine, la orele diminetii, sa iti consumi cateva minute intr-un parc din orasul tau, si sa te gandesti la beneficiile pe care ti le poate aduce aceasta iesire.

Ce ar fi sa scrii un articol despre ceea ce vezi la oamenii din jurul tau, si despre modul in care fac cunostinta ei cu natura?

→ Vrei sa primesti articole despre natura direct pe e-mail? Aboneaza-te la newsletter!